Translate

tisdag 5 augusti 2014

Tillbaka

Hejsan allihopa!

Det var jätte roligt på semestern och min pappa har lovat att vi ska åka dit nästa år igen. Men jag önskar vi kunde ha stannat där lite längre men det blev inte så. Hursomhelst så önskar jag att jag bara kunde spola tillbaka tiden så att man kan få uppleva allt igen, men tyvärr så kan man inte det.

Men nu tror jag att ni säkert vill vad jag har gjort under tiden jag varit bortrest. Så jag har bestämt mig att skriva som om det vore just den dagen.

Dag 1

Efter en lång bilresa (tydligen var det inte 3 timmar vi åkte, utan 4 timmar) som inte varit så bra som jag trodde men det var ändå jätte rolig, så visade våra vänner oss runt till stugan och så. Lite senare tog jag och min kompis fram kamerorna och sprang runt och fotade allting vi såg. Sen gick vi och badade i Siljan där vi var, visste ni att siljan bildades av en meteorit? Det var soligt väder hela dagen, och varmt var det också. Jag simmade runt med mina cyklop och letade efter snäckor, jag hittade inte alls många men jag hittade massor av levande musslor på botten. Efter drygt 2 timmar blev det lite kallt i vattnet så jag gick upp och fikade istället. Jag vet ej om jag får säga det här eftersom det är lite av en hemlis de berättade för oss, men det finns äkta guld på botten, eller ja.. det finns äkta guld men
det finns också kattguld. Inte stora, utan bara små, små flagor som glittrar. Det finns massor av de där och jag plockade upp några. Tänk om man skulle vaska guldet, då skulle man nog kunna göra en sån här. Det skulle vara coolt, eller hur?

Hursomhelst så gick vi hem sedan till våran lilla stuga och åt middag på kvällen.

Dag 2

Alla i familjen vaknade ganska sent till en molnig dag. Efter frukosten bestämde vi att vi skulle åka till något så kallat "Ljusboden" som är en fäbod där djuren går lösa så att man kan klappa de. Vägen dit var lång och grusig genom en oändlig skog så att bilen guppade hela tiden. När vi väl kom till fäboden så var det inga där, det var helt övergivet. Vi gick runt lite grann och fick syn på några getter, men det var instängda så det gick inte att klappa de. Vi gick lite till i hopp mot att vi äntligen skulle hitta ett café och några människor. Men vi kom till slutet av skogen, så vi gick tillbaka igen. När det bara var halva vägen kvar började vi höra åska. Så vi gick lite snabbare, men snart såg vi blixtrarna också. Så vi tog
skydd i en av stugorna som man fick titta i. Efter ett tag så hade åskvädret fortfarande inte försvunnit så vi sprang till bilen (vilket var rätt så korkat eftersom då blir blixten intresserad av en...). Sen så åkte vi hem till stugan där solen sken. Men det stog på värdet att ovärdet skulle komma, men det kom aldrig så vi gick ner till sjön igen. Och tror ni inte att precis när vi doppade fötterna i vattnet så såg vi ett stort maffigt åskmoln komma mot oss i världens hastighet. Först kom blåsten, sen åskan. Men vi var i vattnet lite till ändå, och sen såg vi en stor blixt. Så vi gick hem till stugan snabbt, och vi hann precis komma hem innan allt började storma och blixtra. Ovärdet stannade kvar ändå till natten, och slog ut strömmen. Hela dagen var ganska spännande och rolig. Sedan sent på natten kröp vi ner i våra varma sängar.

Dag 3

Äntligen hade solen kommit fram på morgonen så vi bestämde att direkt efter frukosten skulle vi bada medan solen var framme. Vi blåste upp stora luft båtar och ringar som vi kunde använda. Vid sjön så var det varmt (allt var varmt) så det var väldigt skönt att svalka sig i vattnet. Sen så hoppade vi i den uppblåsbara båten och paddlade längre och längre ut i vattnet. Men efter en stund blev det jobbigt så vi bara satt och njöt av värmen, men sen upptäckte vi att vi höll på att flyta iväg från stranden så vi paddlade allt vad vi kunde för att komma tillbaka igen. Sedan gick vi upp på land och fikade igen, men
sen kom åskan igen så vi gick hem. Sen hände inte så mycket mer under dagen förutom att precis innan vi skulle åka hem så åkte vi i en liten träbil som de hade gjort själva nerför en backe. Och sedan åkte vi hem och kom hem runt 00.00.

Det var inte så mycket mer jag ville säga än det. Ha det så bra!

/Emelie

1 kommentar:

Trevligt att du vill kommentera men kom ihåg reglerna;

*Inte skriva taskiga saker
*Inte hota någon
*Inte spamma med kommentarer som är onödiga
*Inte göra reklam för något om ni inte frågat mig först (om ni gör det kommer det raderas omedelbart)