Translate

lördag 27 september 2014

Snygg tavla!

Hejsan mina goldies!

Okej, så temperaturen har sjunkit så himla mycket! På hösten brukar det fortfarande vara ganska varmt här men det har blivit super kallt! Häromdagen så var det bara 4°c på morgonen och så var det frost överallt! Nu har också vissa av löven färgats så att de blivit gula, orangea och röda, vissa av de har blivit det i alla fall! En till sak som jag vill bara säga är att om du missade mitt förra inlägg så borde du nog ta och skrolla ner lite och läsa det, det är ett väldigt speciellt inlägg om min födelsedag och där fanns många saker att titta på och göra!

Det här dagens inlägg ska handla om att göra en teckning som du kan hänga på väggen eller göra till en tavla i ditt rum! Såhär ser det slutliga resultatet ut, som du kan se på bilden här nedanför. Jag ska lära er
hur man gör en sådan konst. Det är inte så svårt egentligen, det är faktiskt väldigt roligt och blir en fin sak att ha som prydnad. Okej, då så börjar vi!


  
Du behöver:
Vattenfärger
Sugrör
Papper x2
Lim
Glas med vatten

Gör såhär:
När du har alla saker så är det dags för att skapa lite konst. Först av allt behöver du ha klippt ut silhuetter av Buddiesarna (mallar kommer sedan) som du sedan limmar fast på ett annat papper som ska bli självaste tavlan. När du gjort det så kan du ta fram de vattenfärger som du vill använda, t.ex orange, röd, gul och rosa. För att få vattenfärgerna att kunna fungera måste du blöta de med vatten, när du blött de med vatten så tar du fram ditt sugrör och doppar det lite i färgen. Längst ner i botten av sugröret ska det vara en liten vattenyta som är färgad i den färgen du doppade i, när den är det so kan du blåsa i det mot papperet. Fortsätt sedan så att blåsa färg över papperet, tillslut kommer det sedan bli färdigt. När du är nöjd med färgen så tar du försiktigt bort silhuetterna och sedan är allting klart, det kommer bli ungefär som på bilden ovan! Du kan göra det här hur många gånger som helst!

Här är mallarna till silhuetterna som du kan skriva och klippa ut! Ha en fortsatt bra dag!

/EmelieInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Trevligt att du vill kommentera men kom ihåg reglerna;

*Inte skriva taskiga saker
*Inte hota någon
*Inte spamma med kommentarer som är onödiga
*Inte göra reklam för något om ni inte frågat mig först (om ni gör det kommer det raderas omedelbart)